Елена Йончева: Констативният протокол с проблемите на пътя край Своге е бил изпратен до АПИ още миналата година

Констативният протокол с проблемите на пътя край Своге е бил изпратен до АПИ още миналата година, е казала депутатът Елена Йончева, цитирана от пресцентъра на БСП.

Преди да бъде отнет имунитетът й, Елена Йончева, заедно със свои колеги от БСП, е внесла искане за независима експертиза, която да установи качеството на магистралите. Тя е коментирала, че преди 3 дни е получила констативния протокол за пътя край Своге.

"Документът от 20 юни миналата година е бил изпратен до Агенция "Пътна инфраструктура" още тогава", е казала Йончева. По думите й в него, на базата на експертиза, са били изброени в 7 точки проблеми с пътя, където загинаха 20 души. Тя е уточнила, че в първите две пише, че е установено износване на горния слой на асфалта и лошо сцепление, както и рисков завой с голям вираж - точно в участъка, където стана инцидентът през август тази година.

Йончева е пояснила, че документът, изпратен до пътната агенция, съдържа задължително предписание "пълна подмяна на асфалтовото покритие", и че срокът за изпълнение е "незабавно". "Изпратихме този документ веднага в прокуратурата и изводите трябва да ги направи тя", е заявила народният представител.

Елена Йончева е разказала, че започнала да получава документи, след като БСП поиска от АПИ да разреши независими лаборатории от чужбина да направят проверка на петте магистрали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика