Елена Йончева: Моят свекър е управител на къщите, но преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно

Снимка: Цветан Томчев/ Архив

Моят свекър е управител, но той е управител, преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно. Това каза Елена Йончева в Ямбол по повод публикации в медиите, че и нейното семейство е замесено в злоупотреби на евросредства при изпълнението на проект на къщи за гости на Черноморието, съобщи БНР. Тя допълни:

"Коментирам, че в България има жълто-кафяви медии. А които искат да направят журналистическо разследване, има основни принципи на журналистическото разследване".

Йончева коментира казуса в Ямбол, където се срещна с представители на неправителствени организации по темата за избора на главен европейски прокурор:

"Независимо кой ще бъде избран за главен европейски прокурор, българските граждани не могат да разчитат само на него. Необходимо е и в България да има действащи държавни институции".

Според Елена Йончева не е важно кой точно ще стане европейски прокурор, а това кои двама български прокурори ще работят с него:

"Правителството въобще не повдига тази тема. Те смятат да прокарат двама свои прокурори тихомълком, без какъвто и да било обществен дебат. Готвят ни тази изненада".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България