Елена Йончева: Нинова не трябва да подава оставка

Избраният за евродепутат от листата на БСП за България Елена Йончева заяви пред БТВ, че Корнелия Нинова не трябва да подава оставка - такова намерение изрази лидерът на Столетницата, след като станаха ясни резултатите от евровота. "Считам, че тя не трябва да подава оставка. Изводът от тези избори е че мафията, организираната престъпност, този начин, по който се управлява в България - той не може да бъде преборен с активността на една партия. Било то и на най-голямата опозиционна партия. За да ги махнем тези хора, които съсипват България, трябват усилията на всички опозиционни партии, на българската журналистика и на гражданското общество, коментира още Йончева.

БСП не е водила негативна кампания по време на евроизборите, а е повторила факти, които вече е изнасяла в публичното пространство, каза още Йончева.

"Последните две години, включително и последния един месец преди изборите, ние сме изнасяли само факти за корупция с конкретни документи и имена. Това не е негативна кампания, ние се опитваме да дадем информация на българския избирател, за да знае какво се случва в държавата (...) Евроизборите никога не са се отличавали с висока избирателна активност. Ние като че ли нямахме право да очакваме такава висока избирателна активност, която да промени този резултат", коментира Йончева.

На въпрос, свързан с президента Румен Радев, посещението му в Москва и мненията, сочещи към произточна ориентираност, Йончева каза, че държавата е изпуснала най-големите три енергийни проекта в съвременната си история - нефтопроводът Бургас - Александрополис, газопроводът "Южен поток" и АЕЦ "Белене".

"Белене" днес щеше да функционира и нямаше цената на тока да се увеличава. "Южен поток" стана турски - в момента кранчето на газта за България се държи от Турция", каза Йончева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика