Елизабет Банкс и вулгарните кукли

Филмът черпи вдъхновение от ранните произведения на Питър Джаксън

Черната комедия “Убийства в Хепитайм” взима любимите ни кукли, познати като мъпети и ги превръща в герои на булевардно криминале, просмукано от секс, кръв, насилие и вулгарен хумор. Филмът определено не е за деца. Тук куклите съществуват наравно с хората (по подобие на “Кой натопи заека Роджър?”), но се приемат като втора категория граждани. В изпълнения с престъпления подземен свят на Лос Анджелис двама споделящи обща тайна детективи, единият човек, другият кукла, са принудени отново да работят заедно, за да разкрият бруталните убийства на актьорския състав на обичано куклено ТВ шоу. Главната човешка роля е поверена на Мелиса Макарти, която издразни доста зрители в катастрофалната женска версия на “Ловци на духове” и много хора ще се чувстват отблъснати от нейното присъствие. За сметка на това в “Убийства в Хепитайм” участва и великолепната Елизабет Банкс, която внася желания естетически баланс.

Филмът очевидно черпи вдъхновение от ранните произведения на Питър Джаксън и най-вече от вулгарната култ класика “Meet the Feebles”.

Режисьор на “Убийства в Хепитайм” е Брайън Хенсън (”Muppet Treasure Island”) – председател на The Jim Henson Company и син на легендата Джим Хенсън, а сценарист е Тод Бъргър (”It’s a Disaster”). В ролите освен Мелиса Макарти и Банкс са още Бил Барета, Джоел Макхейл, Мая Рудолф, Джими О. Йънг и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино