Елис Гури спря на четвъртфинал

Стефан Шон (Швеция) извади Елис Гури от играта за медалите в кат. до 98 кг на класическата борба. След две схватки в турнира 33-годишният наш ас видимо „нямаше ток” срещу скандинавеца и отстъпи с 0:8 след 0:0 до почивката и срив в 4 –ата минута на втората част. По-късно Шон загуби от Луго Кабрера (Куба) и така националът ни не получи шанс за репешаж. Другият финалист беше очакван – световния №1 Артур Алексанян (Армения).

На старта Гури не зачете алжиреца Халуи – 8:0 за 1,47 мин. и съхрани сили за следващата битка. И те наистина му бяха нужни срещу както някои се шегува „движещият се трудно от много мускули” Надарашвили (Грузия).

На тепиха обаче нямаше шеги. Грузинецът действаше агресивно и понякога на границата на коректността. При първата атака на Елис съперника му се защити с непозволено хващане на краката и това му коства наказание и 0:3. Последваха 3 мин на изпитание на волята и за двамата. Надарашвили движеше само напред като валяк, а бившия №1 в света Гури удържа фронта и спечели с 3:2, но явно тук свърши и „горивото”.

В залата втори ден пикът на медийния интерес е към изковалия трета олимпийска титла в тежката категория Лопес (Куба). Тъмнокожият 130-килограмов терминатор направи голямо шоу във финалите пред над 1000 свои сънародници. В спора за златото Лопес разби железния турчин Кая като го катапултира за 4 т. още в 15-ата секунда и впоследствие спечели с 6:0. И за кеф на цялата зала ликува с разтърсваща пачанга на тепиха.

Някои медии нарекоха финала „двубоя на знаменосците”, защото и двамата здравеняци носеха флаговете на своите страни при откриването на игрите.

Сърбинът Давор Стефанек (66 кг), възпитаник на българския треньор Стоян Добрев, накара журналистите на съседите да подивеят на прес трибуната като стигна финал. Тази нощ той срещна Артунян (Армения).

Снимка КОСТАДИН АНДОНОВ

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт