Елица Янкова спортист на годината на СК „Левски“

Спортен клуб „Левски“ награди най-добрите си състезатели за 2016 г. Художниците Светлин Русев, Николай Янакиев, Донка Павлова, Добрил Андреев и Петър Гривеков дариха свои картини на отличниците в 18-ата поредна „Синя звездна класация“. Най-заслужилите състезатели на СК „Левски“ за изминалата година имаха честта да получат наградите си от истински икони на българския спорт – олимпийските шампиони Ваня Гешева, Георги Мърков, Иванка Христова и Таню Киряков.

Бронзовата медалистка от олимпийския турнир по борба Елица Янкова бе определена за спортист на годината на СК „Левски“. Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика, които са състезателки на СК „Левски“, бяха отличени за отбор на годината, след като също завоюваха бронз в Рио.

Петър Касабов - треньор на Елица Янкова и младата ни надежда Миглена Селишка, и Ина Ананиева – треньор на „златните момичета“ от ансамбъла, получиха награди в категорията „Треньор на годината“.

Най-добрата българка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика Невяна Владинова бе отличена за пробив в световния спорт.

Председателят на СК „Левски“ Бранимира Цветанова връчи и специалния приз „Всеотдайност“. Негов носител стана дългогодишният управител на спортната база на СК „Левски“ Йордан Янков. Наградата се присъжда за втори път, а първият носител е Константин Миланов.

Сред гостите беше и Кубрат Пулев, който сподели, че отдавна не е присъствал на толкова приятна церемония. Водещ на "Синя звездна класация 2016" беше обичаният български актьор Владислав Карамфилов - Влади Въргала.

Всички отличени в „СИНЯ ЗВЕЗДНА КЛАСАЦИЯ 2016“

1. Най-перспективна детско-юношеска школа - колективни спортове

Детско-юношеска школа на БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ „ЛЕВСКИ“ - школа №1 за поредна година в класирането на Българска федерация баскетбол и ИВАН ГОГОВ – обявен за най-добър треньор на държавното първенство.

2. Най-перспективен млад състезател – индивидуални спортове

МИГЛЕНА СЕЛИШКА (борба) – 3-о място на Световното първенство за девойки във Франция, категория до 48 кг.

3. За пробив в световния спорт

НЕВЯНА ВЛАДИНОВА (художествена гимнастика) - 7-о място на Олимпийските игри в Рио

4. Треньор на годината

*ИНА АНИЕВА – треньор на ансамбъла по художествена гимнастика

*ПЕТЪР КАСАБОВ – треньор на Елица Янкова и Миглена Селишка

5. Отбор на годината на СК „Левски“

АНСАМБЪЛ ХУД ЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА – 3-о място на Олимпийските игри в Рио

РЕНЕТА КАМБЕРОВА

ХРИСТИАНА ТОДОРОВА

МИХАЕЛА МАЕВСКА

ЛЮБОМИРА КАЗАНОВА

ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА

6. Спортист на годината на СК „Левски“

ЕЛИЦА ЯНКОВА – 3-о място на Олимпийските игри в Рио

7. Наградата „Всеотдайност“

ЙОРДАН ЯНКОВ – дългогодишен управител на спортната база на СК „Левски-София“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена