Елица Янкова с титла и приз в борбата

Елица Янкова (вляво)

Бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова се разправи експресно на тепиха с 4 съпернички за триумф в по-горната за нея кат. до 53 кг на родното първенство по борба. В залата на НСА варненката започна с 2 победи по 10:0, после тушира Иванка Димитрова, а на финала срази и Кремена Петрова с 12:2.

Янкова загря за сезона с професионалната лига в Индия, където бе капитан на отбора на „Дангал“. А добрата й форма пролича и на нашия шампионат. Заради категоричните си победи състезателката на „Левски“ получи и приза за най-резултатна състезателка.

При най-леките до 48 кг триумфира Миглена Селишка, която миналия месец спечели бронз на силния турнир „Иван Яригин“ в Красноярск (Русия). Двукратната еврошампионка за девойки не даде точка на съперничките си, като спечели и трите си срещи с по 10:0. Селишка бе обявена и за най-технична състезателка.

При мъжете световният и европейски вицешампион от 2013-а Владимир Дубов (61 кг) бе най-убедителен - 4 победи с по 10 точки разлика за титлата. А Димитър Иванов, който преди дни стана първи на престижния турнир „Дейвид Шулц“ в САЩ, изгледа схватките от трибуните. Националът имаше намерение да излезе на тепиха, но самолетът от Колорадо Спринг получи повреда и полетът до София се забави. Така Иванов заедно с помощник-треньора на националите Радослав Великов пристигнаха късно в събота и закъсняха за кантара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт