Ел Пистолеро уби „Реал“

Ел Пистолеро. Убиецът. Хищникът.

Всички тези епитети чу за себе си Луис Суарес, след като гръмовно разстреля „Реал“ в неговия дом – 3:0. Уругваецът от „Барселона“ заби два гола, принуди Рафаел Варан да забие в собствената мрежа. А дузпата в стил Паненка накара капитанът на „кралете“ Серхио Рамос да призове съотборниците си: „Поне да не ги оставим да ни вкарат шест гола!“

Какво унижение! „Барса“ изигра много слаби първи 45 минути в стотния мач на треньора Ернесто Валверде. И въпреки това спечели с 3:0. И въпреки че на Лионел Меси не му върви в „Ел Класико“, когато се играе за кралската купа. През този сезон аржентинецът още няма гол в най-гледания мач по света, но се гордее с 26. Нито един за купата. В събота е новото издание на „Ел Класико“ - за първенството и пак на „Бернабеу“. Ако „Барса“ пак спечели, разликата в точките ще стане 12. За „Реал“ ще остане един възможен трофей – в Шампионската лига.

Меси сивее, Суарес блести. В 13 мача срещу „Реал“ уругваецът има 11 гола. Броят им е повече, отколкото на Лео, откакто двамата играят заедно. Суарес бе купен от „Ливърпул“ през 2014 година. Срещу никой друг съперник Луис не се е разписвал толкова често.

Жерар Пике, защитникът на каталунците, прогнозира, че новият клубен рекорд никога няма да бъде победен. За шести път поред „Барса“ е на финал за купата. Спечели последните пет издания, а сега съперник ще е някой измежду „Валенсия“ и „Бетис“. С други думи – пак „Барса“ е фаворитът.

И ако „Барса“ има Меси и Суарес в атака, то не по-малка е заслугата на вратаря. Германецът Марк-Андре тер Щеген не позволи на „Реал“ да открие резултата. Стражът е спасил 47 от последните 55 изстрела срещу него. В историята осем пъти „Ел Класико“ се е разигравало на полуфинал. Двата големи гранда имат по четири крайни успеха.

Валверде сравни гостуването срещу „Реал“ с нулевото равенство срещу „Лион“ в Шампионската лига. „Интересно е, че излязохме във Франция със същия състав, отправихме 26 удара и след края заговориха за криза – анализира треньорът. - Сега през първото полувреме „Реал“ беше по-добър, не създадохме нищо. След почивката заслужено спечелихме. Луис Суарес е Мистър 200 процента. Неговите показатели са изумителни.“

 

Барса“ стигна кота 100

Барселона“ достигна 100 гола през сезона с победата с 3:0 в „Ел Класико“. През този сезон „Реал“ е любим съперник на каталунците. Вкарали са 9 пъти в три мача. Толкова попадения „Барса“ заби и срещу „Леванте“.

Лионел Меси е най-продуктивният нападател на шампиона. Капитанът е отбелязал 33 от стоте гола. Повече пъти през сезона в Европа са се разписвали единствено „Манчестър Сити“ и „Пари Сен Жермен“.

Барса“ е забил 60 попадения на „Камп Ноу“ и още 38 при гостувания, два гола са на неутрален терен – в мароканския град Танже за суперкупата срещу „Севиля“. 60 процента от головете на каталунците са паднали през второто полувреме.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят