Елтабло - самоделка откриха на плажа "Корал" (СНИМКИ)

Собственици се жалват от диви къмпингари

Самоделно елтабло, и то на държавен терен, бе открито на плажа "Корал". Не е ясно кой го е направил. Собственици се оплакали че на техни терени има самонастанили се къмпингари. На всичко отгоре къмпингарите са си вързали ток. Всички имат котлони и печки, телевизори и сателитни чинии.

В близост до плажа в имоти, собственост на „Ибердрола Имобилиария Риъл Естейт Инвестмънтс“ ЕООД са разположени палатки и каравани, а обитателите им генерират битови отпадъци, които изхвърлят в контейнери поставени и подържани от Община Царево, съобщиха от кметството. В същото време не е ясно чии са тези палатки, а в кметството валят сигнали за нарушенията на къмпингуващите.

За поредна година ставаме свидетели на един и същ парадокс който води до един и същ въпрос: има ли разлика между диво и друг вид къмпиране и кой от двата може да се счита за незаконен, каза пред "Труд" кметът Георги Лапчев.

В четвъртък, проверка начело с градоначалника Лапчев, е установила куп нередности. По време на проверката е било направено и геодезическо заснемане на бунгала и палатки, които са разположени върху имот държавна собственост- плаж Корал.

Обектите, които се намират в района на плаж за природосъобразен туризъм- Корал, са захранени с електричество и вода. Проверяващите установиха, че импровизираното табло се намира в държавен имот, казаха от общината.

Кметът и експертите на Царево отново ще изискат от EVN и ВиК да бъде преустановено подаването на ток и вода към имотите, попадащи зад цялата територия на плаж Корал.

Ще бъдат изпратени указания към собствениците да ги преведат във вид с грижа на добър стопанин: имотите да бъдат ограничени, да бъдат поставени ясни знаци, за това, че те са тяхно притежание.

Така поредицата от сигнали, които те изпращат към всички институции ще може да завършат с реални действия от страна на община, полиция и противопожарна служба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България