Ема Стоун - Младото бижу на Холивуд

Разкошната американска актриса Ема Стоун нахлу в заглавията и в колективното въображение на филмовите фенове с ролята си в носталгичния мюзикъл La La Land, който в момента върви по българските кина. За своето изпълнение тя получи номинация за „Оскар“ и днес е най-обсъжданата дама в развлекателната индустрия. А е едва на 28 години.

Ема Стоун пое пътя към върха на Холивуд преди 10 години. Тогава тя за пръв път фокусира вниманието върху себе си с прекрасното си изпълнение в извънредно успешната тийн комедия Superbad. Там тя демонстрира особено атрактивна и ефективна комбинация от момичешка невинност и сексуално сугестивна индивидуалност. Огромните смарагдови очи и широката усмивка, разкриваща блестящи бели зъби, осигуриха на Стоун летящ старт в американското масово кино. Тя подплати външния си вид с автентичен талант за убедителни превъплъщения и се устреми към авангарда на най-добрите и високоплатени актриси под 30 години в днешен Холивуд.

Ема Стоун е родена в Аризона и играе от дете. Като тийнейджърка тя следва познатата траектория на повечето млади артисти с амбиции за голяма кариера и се мести заедно с майка си в Лос Анджелис, където вече може по-целеустремено да преследва славата и успеха.

Преди да блесне в Superbad, тя получава малки телевизионни роли, в които загатва за солидния си потенциал пред камера. През 2009 г. участва в още един голям хит - “Зомбиленд”. На следващата година се затвърждава като сериозна млада актриса в сексуално наситената младежка комедия “Лесна, а?” Ролята носи на Стоун номинации за БАФТА и “Златен глобус”.

Този успех води след себе си още един - централно изпълнение в романтичния хит “Луда, глупава любов” през 2011 г. След тези роли Стоун решава да се пробва и в автентична мегапродукция - тя се съгласява да изпълни ролята на Мери Джейн в един от поредните опити за възраждане на поредицата за комиксовия супергерй “Спайдърмен”. Филмът прави достатъчно пари, а името на Стоун получава още повече публичност и признание.

През 2014 г. пристига и един гигантски успех - участие в шедьовъра на Алехандро Гонзалес Иняриту “Бърдмен”. Уникалното произведение печели “Оскар” за най-добър филм, а Ема е номинирана за най-добра поддържаща актриса. Това остава най-големият успех за нея до 2016 г. Тогава идва и ролята в носталгичния ретро мюзикъл La La Land на режисьора Деймиън Шазел. Ема получава втората си номинация за наградата на Академията - този път за главна женска роля. И този път е фаворитка. На 26 февруари, когато е церемонията по връчването на малките златни статуетки, ще стане ясно дали Стоун ще влезе в историята и ще стане една от най-преуспяващите млади актриси на нашето време.

 

Икона на стила

Стоун е смятана за фешън икона със стил, който има влияние върху милиони жени от всички кътчета на глобуса. Наскоро изданието Vogue я определи като една от най-привлекателните и добре облечени актриси на планетата. През 2009 г. тя влезе в няколко класации на големи списания за най-секси жени в света. Пласирането й в топ 10 на най-атрактивните дами под 30 години продължи през следващите няколко години. От 2010 до 2015 г. тя неизменно присъства в повечето селекции за секси знаменитости. През 2012 г. отново Vogue я обявява за “най-добре облечената жена на годината”. Пътят на Ема през фешън висините продължава. Церемонията по връчването на наградите “Оскар” е поредният перфектен повод тя да се докаже като една от най-стилните и привлекателни млади актриси под слънцето.

 

За нея

Заслужава “Оскара” за играта си в La La Land

Толкова се радвам, че моята екранна партьнорка от La La Land Ема Стоун получи толкова заслужената номинация за “Оскар” за главна женска роля. Смятам, че изпълнението на Ема е блестящо, перфектно, грандиозно, вдъхновяващо и вълнуващо. Тя ме провокира и стимулира да надскоча себе си. Прекрасна е. Благодарения на нея и на нейното влияние и аз успях да блесна или поне така ми казват много хора. Но Ема е великолепна. Заслужава да спечели тази статуетка, а след нея и други. Ще є стискам палци на церемонията

Райън Гослинг, актьор и партньор на Стоун в La La Land

Беше повече от великолепна в “Бърдмен”

Намирам Ема за една млада и превъзходна дама. Първо тя е прекрасен, чувствителен човек с широко сърце; второ, е великолепна актриса. В “Бърдмен” тя изигра ролята на моя дъщеря и се справи повече от чудесно. Резултатът говори сам за себе си. Беше повече от великолепна в “Бърдмен”. Ема си заслужи всички аплодисменти, награди и положителни оценки. Тя е родена да играе, родена е да бъде на сцена или на екран. Една актриса, за която тепърва ще слушаме. И която тепърва ще гледаме. За мен ще бъде чест отново да работя с нея.

Майкъл Кийтън, актьор

Очарователна, секси, уверена и страшно талантлива

Толкова много харесвам Ема. Тя е очарователна, секси, уверена и страшно талантлива. Може да изиграе всичко, да изобрази всяка една емоция, да бъде забавна в комедии и тъжна и емоционално ангажираща в драми. Тя е вдъхновение за Уди Алън и за Иняриту. Толкова се радвам, че в моето поколение актриси има такива прекрасни момичета като Ема. Желая є успех и още много качествени роли. Винаги гледам всички филми с нея на кино. И си заслужава.

Дженифър Лорънс, актриса

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети