Ембака в съда: Не исках да го убия, защитавах жена си и себе си

Емил Първанов-Ембака за първи път проговори за инцидента на магистрала“Струма“ през 2015 година, когато с камък уби служител на фирмата „Агромах“ и бивш легионер Николай Чивиев.

Срещу Ембака се води дело за убийство, след случая той се кри 4 месеца, а после сам се предаде. Делото се гледа вече в няколко заседания поради големия брой на свидетели. На поредно заседание Ембака даде обяснения за случката от негова гледна точка.

ембака

„Същия ден със съпругата ми се връщахме от магазин „Лидл” и минахме през новостроящата се магистрала. Видях човек със светлоотразителна жилетка до два гръцки тира, той махна с ръка, но не спрях и продължих напред. Малко след това лек автомобил ме настигна и засече, спря пред мен. От колата излезе едър мъж, над 1.90 м, който се развика. Попитах го: „Ти какъв си?”, а той отвърна: „Ти сега ще видиш, боклук мръсен”, извади палка и ме удари по ръката. Аз залитнах, препънах се в чехлите, паднах, а после побягнах.

Видях, че той троши колата ми, върнах се и чух жена ми да пищи, ръката й беше цялата в кръв. В този момент ми падна пердето и започнах да хвърлям камъни към човека. След този момент всичко ми се губи, аз лесно се паля, но в такава ситуация изпадам за първи път. Той ме удари втори път през рамото с палката и тогава съм хвърлил камък по него.

Приятелят ми Любчо, който не съм разбрал кога е дошъл, ме извика: „Ела, ела да видиш, човекът си е глътнал езика”. Аз го държах за главата, а Любчо помагаше. После се качихме в колата и се отправихме към болницата.

Много съжалявам за това, че един човешки живот е погубен, не съм имал умисъл да го умъртвявам, но исках да защитя мен и съпругата ми, разказа пред съда Ембака.

Ембака е подсъдим за убийство по хулигански подбуди. Той уби охранителя Чивиев, който се опитал да го спре да не преминава през новостроящата се отсечка на АМ Струма между Сандански и Петрич през 2015 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право