Емилия Кларк: Нямам време за връзки

Актрисата от „Игра на тронове” не се смята за фатална жена

Емилия Изабел Еуфимия Роуз Кларк е родена на 23 октомври 1986 г. в Лондон. Майка й Дженифър Кларк е директор на благотворителна фондация, а баща й умира малко преди заснемането на седмия сезон на „Игра на тронове”. Дълги години той работи като звукорежисьор в театъра. Актрисата има по-голям брат. Емилия завършва Лондонския драматичен център, а в киното дебютира през 2009 г. През 2010 г. печели ролята на Дейнерис Таргариен в поредицата „Игра на тронове“. Участва още в „Терминатор: Генезис” и „Гласът от камъка”. Обявена е за най-секси жена в света за 2015 г. През 2012-2013 г. се срещна с актьора Сет Макфарлейн. Има и любовни отношения с актьора Джеймс Франко и музиканта Джаред Лето. Преди време актрисата даде интервю за американската преса, където споделя интересни факти от живота и работата си в новия проект „Хан Соло: Междузвездни войни. Историята”.

- Първите три филма от сагата Star Wars се появяват на екраните още преди вашето раждане. Кога се запознахте с този филм?

- По-големият ми брат беше голям фен на „Междузвездни войни“, така че той бързо ме запали по тази сага още в ранна детска възраст! Спомням си, че на Хелоуин помолих да ми ушият джедайски костюм от „Междузвездни войни“ - много странно, по някаква причина с куп кабели на главата ми. Дори не знам защо реших, че джедаите трябва да имат такива неща! Бях почти на 30 години, когато излезе седмия епизод на „Междузвездни войни”. Тогава реших да изгледам отново цялата поредица, за да я видя от гледна точка на възрастен. Бях шокирана от това колко страхотна сага е това. И кой тогава би си помислил, че ще играя в нея и ще бъда част от историята.

- Режисьор на поредицата е легендарния Рон Хауърд, който има зад гърба си филми като „Игра на мисли”, „Аполо 13”, „Шифърът на Леонардо”. Не ви ли полазиха тръпки, че трябва да работите с такъв великан?

- Рон е просто страхотен човек! На снимачната площадка той се държи като дете - толкова много му харесва всичко! Спомням си, когато за пръв път започнахме да работим върху филма, той се приближи до Олдън (Олдън Еренрайк, изпълнител на ролята на Хан Соло) и го помоли да му даде своя бластър. Завъртя го в ръцете си и започне да стреля с него! Е, просто едно момче! (Смее се.) Нашият режисьор е млад по душа, въпреки факта, че е на 64 години - той има толкова много енергия. Това наистина ме вдъхновява. Рон Хауърд усеща енергиите на Star Wars. Той има страхотни отношения със сценаристите - Лорънс Каздан, създал първите „Междузвездни войни” и „Индиана Джоунс”, и сина му Джонатан. Е, той и Джордж Лукас са приятели от четиридесет години! Рон не само се отнася с абсолютно уважение към „Междузвездни войни”, но и знае как да прави филми, така че да има всичко - истинско приятелство, отношения между бащи и деца и любов.

- Името на героинята ви е Ки-Ра. Създателите на филма я описват като жена-загадка. В много отношения, благодарение на нея, Хан Соло се превръща в човека, който познаваме.

- Наистина, Ки-Ра и Хан израстват заедно, в младостта си са невероятно близки. Но пътищата им се разделят и отново се пресичат. И сега Ки-Ра съвсем не е момичето, с което зрителят се среща в самото начало на филма. Изглежда, че животът не е бил милостив с нея. Какво се случва с героинята ми през това времето, преди да я видим? Този въпрос измъчва публиката по време на филма. Много е трудно да се говори за някой толкова тайнствен и да не разказваш всичките му тайни!

- Изглежда, че сте свикнала с това? Особено като се има предвид с какъв интерес зрителите очакват последния сезон на „Игра на тронове”?

- И това е част от работата ми. Свикнала съм да пазя всичко в тайна. И знам много добре как да давам отговори на въпроси, без да отговарям на въпросите, за които много хора се опитват да получат отговори! (Усмихва се).

- Уау, как се измъквате! Да, от вас може да стане голям политик.

- Да, да, Емилия Кларк за президент!

- Майката на драконите президент? Ще гласувам за вас!

- Да, вероятно само вие и майка ми бихте дали гласа си за мен и никой друг. (Смее.)

- Какво привлекателно намирате в Хан Соло?

- Хан е такъв авантюрист! Той постоянно се намира в някакви приключения, които, изглежда, са обречени на провал. Хан прави толкова луди неща и винаги се измъква сух от всяка ситуация. И на всички тези глупости, той е решен с безразсъдна смелост, която не може да не те спечели. Няма как всичко това не може да привлече вниманието на жените? Така че моя Ки-Ра е жертва на неговия чар.

- Във филма „Преди да те срещна” играете провинциално момиче, в „Игра на тронове” сте властна жена, сега влизате в ролята на фатална жена. Кой образ ви допада най-много?

- Според мен е невъзможно да изиграеш фатална жена! Тази дефиниция най-вероятно се отнася до това каква по сценарии е моята героиня, от гледна точка на жанра. Но това, което може да се играе е жена, която запазва реалните си намерения за себе си и не позволява на другите да разберат какво наистина е в нейно съзнание. Сега поставете получения образ в много по-тъмни условия, отколкото можете да си представите. И това ще се окаже Ки-Ра.

- Ролите на силни жени, самата вас правят ли ви по-силна?

- Труден въпрос. Разбира се, страхотно е, че получавам точно такива роли. Но какво се влага в това да бъдеш силна жена? Не е ли същото като да бъдеш жена? Всъщност във всеки един от нас има толкова много сила по природа! Така че моите роли са просто отражение на това, което всички ние сме.

- Какво се случва в личния ви живот?

- За съжаление нямам време за никакви връзки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица