Емил Димитров – Ревизоро: За такава система мечтаехме преди 18 години

За такава система, при която е събрана всичката информация за горивата, мечтаехме преди 18 години. Това каза депутатът Емил Дмитров-Ревизоро, председател на парламентарната комисия за борба с контрабандата и сивата икономика, при демонстрацията на новата система за проследяване в Центъра на ГДБОП.

Освен на премиера, той благодари специално за усилията на финансовия министър и главния прокурор да се пусне в действие подобна система. Ревизоро я сравни с 24-часовия контрол над производството в цигарените фабрики, благодарение на който са били разкрити 6 нелегални тютюневи фабрики.

„Собствениците на акцизни складове, като виждат контрола сами ще спрат да източват с тайни тръбопроводи и маркучи, тъй като рискуват да изгубят лиценза си и инвестицията си. Като затворим горивата на вход и изход в страната, тогава ще бъде и по-лесно разкриването нарушителите на закона, които да си понесат наказателната отговорност”, каза още Димитров.

През 2001 г. Ревизоро бе шеф на Агенция „Митници”, когато Бойко Борисов бе главен секретар на МВР. Премиерът му припомни тези времена с думите: "Армия сме създали в сравнение с времето, когато имахме един кораб и бяхме млади. Сега са 14 бързоходни катера в Дунава и 12 в Черно море, които по всяко време могат да стигнат до всеки танкер, кораб или джонка”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България