Емил Димитров - Ревизоро: Има няколко министерства, за които ГЕРБ са положили усилия да са безконтролни

Има няколко министерства, за които ГЕРБ са положили усилия да са безконтролни. Това каза пред БТВ Емил Димитров-Ревизоро, депутат от ПГ „Обединени патриоти”. Той даде пример с министерствата на правосъдието, вътрешните работи и финансите.

По думите му това означава, че и министърът в съответното ведомство, и председателят на ресорната парламентарна комисия ще са от една и съща политическа сила.

„Ако министърът е от една политическа сила, би било добре председателят на комисията, която контролира този министър, да е от друга сила”, отбеляза той.

„Има министри, които са бетонирани да бъдат в голяма степен безконтролни”, каза още депутатът.

По думите му той би се съгласил и Валери Симеонов, и Красимир Каракачанов да са вицепремиери с дадени ресори, за да участват наистина във властта и да носят отговорност.

„Присъствието на още един партньор в коалицията обрича всички подобни неща на неуспех. Може ли да имаш в парламента човек, който се занимава с лекарства и с горива, и да разчиташ, че от другата част на коалицията някой ще отиде в митниците. Нали първата му работа ще е да отреже главата на този човек. Ако аз отида в митниците, първата ми работа ще е да покажа какво става с лекарствата, с горивата и с редица други схеми”, обясни той.

Според него това би означавало, че „няма да имаш гласове после в парламента за кворум”.

Ревизоро заяви още, че лидерът на „Воля” Веселин Марешки си „скъса панталоните и обувките да тича до ГЕРБ”. „Скъса се пръв да отиде да каже, че е готов да подкрепи управляващите, което е негово право”, каза Димитров.

Той обаче отрече в позициите му да има опозиционни нотки.

„Не виждам причина някоя от партиите от „Обединени патриоти” да излезе в опозиция, защото 90% от нашата програма влиза в новата”, каза още депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика