Емил Радев в село Ситово: Настоявам за общоевропейски контролен орган за храните

„Само с общоевропейски контролен орган за храните можем да противодействаме адекватно на нелоялните търговски практики на мултинационалните компании. Затова продължавам да се боря срещу двойните стандарти при храните и напитките”, заяви в село Ситово кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев, съобщиха от партията. Заедно с него в срещата участваха народният представител Алтимир Адамов, областният координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров, областният ръководител на Жени - ГЕРБ Денка Михайлова и общинският ръководител на партията Галина Йорданова.

Пред присъстващите в общинския клуб на ГЕРБ Радев припомни, че в началото на изминалия мандат в европейските институции дори не се признаваше за наличието на разлики в качеството на храните в Източна и Западна Европа. Заедно с колегата Андрей Нокавов извоювахме първата европейска програма срещу двойните стандарти при храните. Европейската комисия я одобри без възражения и от тази година й бе даден ход с бюджет от 1,3 млн. евро”, припомни Емил Радев. Той бе категоричен, че борбата с двойните стандарти е в името на здравето на 100 млн. граждани на Източна Европа и трябва да бъде доведена докрай.

Евродепутатът запозна присъстващите и с новия еврорегламент, който премахва апостилите и нуждата от легализация на редица официални документи за гражданско състояние в ЕС. „Буквално спестяваме на европейските граждани тичане по институции и до 100 евро на документ. Следващата ми цел е регламентът да обхване и дипломите, удостоверенията за квалификация за актуално състояние на фирмите и пр. Това са реални стъпки за намаляване на административната тежест в ЕС”, подчерта кандидатът за евродепутат и призова присъстващите да подкрепят европейските перспективи на България с номер 12 в бюлетината на 26 май.

„Нека да запазим силния глас на България в Европа – това е гласът на работещото и отговорно правителство с премиер Бойко Борисов, на успешния български еврокомисар и водач на листата на ГЕРБ Мария Габриел, на компетентните евродепутати, които бранят националните ни интереси”, подчерта в заключение Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика