Емил Радев: С европейската солидарност ще преодолеем икономическото неравенство между регионите

България трябва да има компетентни и активни представители в Европейския парламент, които да работят в защита на националните ни интереси. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Емил Радев, който проведе срещи с жители на общините Кула и Видин.

„Заляха ни с фалшиви новини, че след 2020 г. европейските средства ще свършат. Не само че няма да свършат, а дори очакваме да се увеличат - за момента сме договорили около 4 млрд. лв. повече бюджет за България през следващия програмен период. Тези пари отново ще отидат там, където най-добре се усеща европейската солидарност – в общините, в бизнеса“, категоричен бе Радев. Според него това е важна стъпка за решаване на проблема с икономическото неравенство между регионите. Емил Радев отбеляза, че когато говорим за двоен стандарт, това не важи само за храните. Той припомни, че България отдавна изпълнява изискванията за влизане в Шенген, но сме заложници на вътрешнополитическите проблеми на няколко държави-членки. „Влизането в Шенген ще доведе до редица облекчения както за гражданите, така и за бизнеса, затова тази битка ще я водим до край“, заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ.

Той посочи, че по негово предложение в приетата от Европейския парламент директива относно процедурите за преструктуриране, несъстоятелност и опрощаване на задължения е включена препоръка в най-кратки срокове държавите-членки да започнат да прилагат разпоредбите за опрощаване на дългове не само по отношение на предприемачите, но и на физическите лица-потребители - т.нар. личен фалит. „Директивата има двугодишен срок за въвеждане в нашето законодателство и аз се надявам колегите ми в българския парламент възможно най-скоро да въведат тези текстове, защото около 600 000 българи са преследвани от колектори, от съдия- изпълнители. Трябва да дадем възможност за нормален начин на живот на тези хора. Всеки може да изпадне в затруднение, важно е да има справедлив начин да започне на чисто“, категоричен беше кандидатът за евродепутат.

„Виждаме как се променя Видинска област, как се променя цяла България, но това нямаше да се случи без европейската солидарност, без сериозно присъствие на достойни и работещи хора в управлението на Европа“, заяви народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Видин Владимир Тошев. Той подчерта, че на срещите, които ГЕРБ провежда, не се говори за измислени скандали – говори се единствено за бъдещето на Европа и за бъдещето на България в Европа, защото това е важната тема.

Кметът на община Видин и председател на видинската общинска структура на ГЕРБ Огнян Ценков припомни десетките проекти, които са реализирани с европейски средства. „Кохезионната политика на Европейския съюз е най-близката политика до нас – европейските институции са далеч, но европейската солидарност е видима за хората“, подчерта видинският кмет.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика