Емил Спахийски с варненска премиера на „Икар от Кочериново”

Документалният филм на журналиста от в. "Труд" Емил Спахийски "Икар от Кочериново" направи в неделя своя варненски дебют в рамките на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми.

Няколко часа преди това режисьорът и сценарист на лентата участва в дискусионния форум „Агресия, хуманност, кино” и подгря интереса към нея.

Всяка мечта започва с идеята, каза Емил Спахийски и разказа интересна и мъдра кавказка притча. Така анонсира филма за героя си Николай Поповски от Кочериново, създателят на единствения български хеликоптер. Той прави 11 опита да го направи в задния двор на бащината си къща и успява, без да е учил за това, без да има специална подготовка.

"Знаете ли, един хеликоптер се сглобява от 10 000 части и болтове", обърна се към публиката авторът на филма. Той припомни за петте принципа на успеха от книгата „Моделът на успеха или как да успяваме в България” с 22 интервюта, на която е съавтор.

Най-важните от тях са човек да се изправи срещу страховете си и да има усет за успеха. А, когато е постигнал успеха, да тръгне за нов бой, допълни Спахийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино