Емоционална вечер на "Кам Ноу"

"Барселона" и "Шапекоензе" изиграха една от най-емоционалните приятелски срещи в историята на футбола. Двата тима почетоха жертвите от самолетната катастрофа край Ла Унион, Колумбия. На 28 ноември миналата година загинаха 71 души, сред които и почти целият бразилски отбор. Оцеляха само трима - Алан Рушел, Нето и Жаксон Фолман. Именно те излязоха първи на "Камп Ноу" преди началото на двубоя. Феновете на домакините посрещнаха играчите с аплодисменти и на крака. Футболистите трудно сдържаха сълзите си. Те дадоха начало на мача като Алан Рушел започна титуляр и игра 35 минути.

Тимът на "Шапекоензе" се появи със специални екипи, от които грееха 71 звезди, колкото е броят на жертвите от самолетната катастрофа.

Каталунците победиха с 5:0 и по този начин спечелиха трофея "Жоан Гампер" в неговото 52-о издание.

Преди срещата "Барселона" направи официално представяне на тима си за новия сезон.

"Филипе Коутиньо е гореща тема, но това е нормално, защото е месец август, топло е", заяви Пеп Сегура, спортният директор на клуба.

"Барселона" продължава с опитите да привлече халфа на "Ливърпул". Към него са се насочили и от ПСЖ, тъй като новата им звезда Неймар иска Коутиньо за съотборник на "Парк де Пренс".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят