Енерго-Про доставя турбини за ВЕЦ в Индия

Договорът е за над 130 милиона чешки крони

Мултинационалната група Енерго-Про ще произведе и достави две турбини за водноелектрическата централа в Ронгних, Североизточна Индия, съобщиха от пресцентъра на предприятието. Поточната ВЕЦ е изградена на едноименната река в индийския щат Сикким от инвестиционната група САРДА, която досега е съсредоточавала дейността си върху добивната промишленост и производството на желязо и стомана.

Инсталираната мощност на всяка от двете турбини "Пелтон", предназначени за водноелектрическата централа, ще бъде 55 мегавата, въпреки че първоначалната оценка е за 48 мегавата мощност на всяко от изделията. Турбините са произведени от словенската компания Литострой Пауър, част от групата Енерго-Про.

Новото решение на компаниите от групата Енерго-Про дава възможност да се намали размерът на електроцентралата и по този начин да се редуцира цената на строителните разходи. Благодарение на нов хидравличен профил могат да се проектират турбини с по-висока номинална скорост, която позволява да се инсталират по-малки и в резултат на това по-евтини генератори.

Общата стойност на договора за водноелектрическата централа Ронгних е повече от 130 милиона чешки крони. Новите турбини ще започнат да генерират електроенергия през юни 2018 г. Според очакванията на индийския клиент продължителността им на живот ще достигне най-малко 35 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България