Енерго-про инвестира 400 000 лева в подмяна на оборудване във Варна

Електроразпределителното дружество, обслужващо Североизточна България, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, вложи 400 000 лева в подмяна на оборудване в подстанции и възлови станции в област Варна. Проектът е част от инвестиционната и ремонтна програма на компанията за 2017 година и приключи в края на месец декември.

В рамките на реализираната инвестиция се извърши подмяна на маломаслени прекъсвачи с нови вакуумни в подстанции Девня, Аспарухово и Варна Център, както и във възлови станции във Варненска област. Освен по-високата степен на надеждност на вакуумните прекъсвачи и по-дългия им експлоатационен живот, този тип съвременно оборудване има по-добри технически параметри, благодарение на които влиянието им върху околната среда е сведено до минимум.

Успоредно с подмяната на прекъсвачи в подстанция Аспарухово се извърши и подмяна на електромеханичните релейни защити с цифрови. Тяхното основно преимущество за клиентите е, че намаляват времето на прекъсване на електрозахранването и дават възможност за ограничаване района на изключване при авария. Освен това новите монтирани защити предпазват самата подстанция, като ограничават възможността за възникване на повреди по съоръжението.

С реализацията на проекта за обновяване на съоръженията на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи се подобрява значително качеството и сигурността на електрозахранване на над 20 000 домакинства и 60 промишлени клиенти на компанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес