Енрике Иглесиас - Латино герой

На 43 години той вече има световна слава, милиони фенове по целия свят, а от скоро е горд баща на близнаци. Кариерата му не остава на заден план и преди дни пусна нова заявка за хит - “Nos Fuimos Lejos”, заедно с кубинския изпълнител Дескемер Буено.

Много звездни наследници цял живот не могат да излязат от сянката на родителите си. А ако баща ти е издал 77 албума, от които са продадени над 300 милиона копия на 14 езика и е в топ 10 на изпълнителите с най-високи продажби на всички времена, задачата никак не е лесна. Енрике Иглесиас обаче отдавна съвсем заслужено има своите милиони фенове по целия свят. Хората казват, че крушата не пада по-далеч от дървото. А Енрике е един добър пример. Той безспорно е явление на световната латино поп сцена и едва ли са много тези, които не са чували неговото име. Или десетките му световни хитове. Нежният глас, който не може да бъде сбъркан. Колко ли момичета да плакали на “Hero” и са чакали принца от приказките, колко ли деца са се родили благодарение на тази песен. Шегата настрана. За него фактите говорят по-добре от романтичните метафори.

Роден на 8 май 1975 година Енрике е третото дете на Хулио Иглесиас и журналистката Изабел Прайслер. Когато е на 3 години родителите му се разделят. От малък бъдещият музикален идол усеща тъмната страна на славата. Известно е, че той никога не е бил близък с баща си и винаги е чувствал неговата липса заради постоянните му пътувания.

Майка му също е била отдалечена, работейки като журналист в Мадрид. През 1985 г. дядото на Енрике - д-р Хулио Иглесиас Пуга, е отвлечен от баската групировка ETA. Тогава Енрике и брат му Хулио Иглесиас-младши са изпратени да живеят в Маями, където са отгледани от бавачката Елвира Оливарес. Така Маями става втори дом за Енрике, където живее и до днес.

Усетил тежката сянка на баща си, Енрике дълго време е крил интереса си към музиката. “Не исках да казвам на родителите си. Беше странно. Това означаваше много за мен и аз го исках. Все едно да вечеряте с родителите си и да им кажете: “искам да стана пилот”, а те да отговорят: “млъкни и продължавай да ядеш”. Аз не исках никога да чуя това”, казва той.

Взима пари назаем от бавачката, за да направи първия си демо запис. Промотира първите си песни под името Енрике Мартинес. Представя се за неизвестен музикант от Гватемала. След като напуска университета, заминава за Торонто, за да запише албум. През 1995 г. той вече е факт и носи името “Enrique Iglesias”. Постига огромен успех с продадени над 6 милиона копия. Вторият, който е записан изцяло на испански, „Vivir” излиза през 1997 г. и се разграбва със същия успех. Следват още все по-добри и по-добри албуми. Преди издаването на “Euphoria”, над 55 милиона са продадените албуми на Енрике Иглесиас по целия свят. До днес той има 9 самостоятелни албума, с милиони продажби.

Талантливият Енрике пее на няколко езика. Има записи на италиански, английски, португалски и на родния му испански. Самият той казва “Да. Аз просто имам най-доброто и от двата свята. Аз мога да го направя на английски, мога и на испански. Основното, което правех на испански бе поп музика. Това е каквото исках да направя и на английски”. През 1996 г. Енрике печели Грами за най-добър латинo изпълнител, а през 1997 г. „Билборд” го награждава за албум на годината. Кариерата на Енрике не е безоблачна. През 1999 двама изпълнители, единият от които е Енрике, са обвинени, че са платили на радио станциите да излъчват техни песни. През всичките години между феновете се води война той или Рики Мартин е кралят на латино попа. Продажбите и класациите обаче са в полза на Енрике.

Медиите често го наричат звезда за пример, защото за разлика от много свои колеги той не се забърква в скандали с жени, алкохол или наркотици. До момента е пял три пъти в София - през 2010, 2015 и 2016 година, като на втория концерт закъсня повече от час и се извини на изнервената публика. На български.

 

Пази личния си живот

Енрике Иглесиас винаги ревниво е пазел в тайна личния си живот. От близо 17 години той има връзка с бившата руска тенисистка Анна Курникова, с която се запознават на снимачната площадка на клипа към песента му “Escape”. През годините двата рядко се появяват заедно, не дават интервюта. В медиите често има слухове за раздели, изневери и скандали между тях, които те никога не коментират. В края на 2017 година двамата обявиха, че имат близнаци – момче и момиче Никълъс и Луси, което шокира феновете, защото бременността на Курникова бе пазена в тайна.

 

За него

Гордея се с него

Баща ни винаги е искал с Енрике да станем лекари или адвокати. Но той тръгна веднага по неговите стъпки. Изключително се гордея с всичко, което правят баща ми и брат ми. Но не бих казал, че съм в сянката им. Всеки един от нас е творец - и хвърля собствена сянка. Всеки от нас радва феновете със собственото си “аз”.

Братът на Енрике Хулио Иглесиас-младши

 

Точен е в работата си

Енрике е изключително точен към професионалните си ангажименти. Има усет към музиката, към хитовете, към поведението на сцената. Да работя с него е истинско удоволствие.

Американският рапър Pitbull

 

Роден е шампион

При Енрике не е въпрос на пеене, а това е въпрос на поведение.Той има кръвта, духа, характера на шампион - ако тръгнеш на битка с Енрике, ще те убие. Шампионите са хората, които диктуват извивките на пътя и е много трудно да ги следват. Те се изправят пред своите граници и стават шампиониq и той е един от тях.

Хулио Иглесиас

 

Децата го правят много щастлив

Енрике просто не може да е по-отдаден на децата си. Той е екстремно щастлив от всичко, което му се случва в момента. Много съм щастлива, че бременността на Анна мина толкова леко и сега двамата са щастливи. Не мисля, че им трябва подпис за това.

Майката на Енрике Изабел Прайслер

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети