Епитафия според зодията

Овен

Тук за първи път в живота си почива...

Тази епитафия е посветена на Овена - фанатичен привърженик на девиза “Залудо работи, залудо не стой”. Той е алчен да вземе всичко от живота. Разпокъсва се на четири, за да свърши всичките си задължения, които всъщност е иззел от колегиге и семейството. Бори се да осъществи многобройните си и, в повечето случаи луди, планове. Междувременно се съсипва от умора и подлудява близките си. Затова си е заслужил една сладка почивка.

Телец

Той знаеше как да живее

За представителите на този знак престижът е едно от най-важните неща. Затова е наложително всички да бъдат уведомени какъв изискан ценител на радостите от живота е бил приживе. С този надпис на надгробния му паметник (задължително луксозен, от черен гранит) всеки, който мине покрай гроба му ще бъде наясно как стоят нещата. Ако сте Телец, може отсега да си поръчате плочата, за да сте сигурни че всичко ще е тип-топ.

Близнаци

Устата му най-сетне почива в мир

Дори устата на Близнаците спира да мели, след като душата им се отправи на последното си пътешествие. Това е емпирично установен факт, така че епитафията е напълно уместна. Представителите на този знак градят имидж на кречетало през целия си земен живот и заслужават това да бъде отчетено и в отвъдния. Но понякога духът на Близнака не успява да намери вечен покой и се впуска в свръхестествени забавления, като стряскане на посетителите.

Рак

То пък една почивка!

Любяща майка, сестра, съпруга, тъща, свекърва - има предостатъчно място да се изпише всичко това върху вашата надгробна плоча. Чудите се защо вашият паметник е така луксозен и голям. Децата май много ви тачат? Залъгвайте се, щом искате. Най-вероятно са го сложили, за да притиска ковчега, да не би да вампирясате. Прекарали сте цял живот в тревоги за близките, ето че сега е настъпил моментът да се опитате да се отпуснете във вечен сън.

Лъв

Звезда на Земята, звезда на небето

За амбициозен и суетен зодиакален знак като вашия, единствената приемлива епитафия е тази, в която минимум два пъти е спомената думата “звезда”. Разбира се това трябва да бъде съпроводено с трогателни речи - по възможност от други истински звезди и държавни ръководители, духов оркестър и фойерверки. За първата годишнина от кончината си може да организирате авиошоу, в края на което с цветен дим да бъде изписана въпросната епитафия.

Дева

Остави ни в блажен покой

Думите “блажен покой” се отнасят както за Девата, която най-сетне се е кротнала, така и за близките на Девата, които вече могат спокойно да си поемат дъх, да се разхайтят, да разхлабят вратовръзката, да си накапят дрехите с лекета и дори да ядат направо от пода, ако това им доставя удоволствие. Край с тиранията, въздъхват мислено опечалените, въпреки че загубата е непрежалима, определено. Сега кой ще ги организира и строява в три редици?

Везни

След него бяла тишина

Бяла тишина е обратното на бял шум - това, което Везните произвеждат, когато разговарят с вас. Те хем казват всичко, хем много внимават нищо да не кажат, за да не оставят следи в съзнанието на събеседника. Защо? Понеже после никой не може да им потърси сметка за нещата, които са казали, или да изисква да спазят обещанието, което са дали. По този начин Везните преминават през живота като очарователни пеперуди, без да се ангажират с истински контакти.

Скорпион

Жив е той, жив е

За да сте сигурни, че Скорпионът няма да се надигне от гроба си, прободете го с кол в гърдите, окичете на врата му стар чесън и поръсете ковчега със светена вода. За всеки случай емигрирайте от континента, направете си пластична операция и бягайте, бягайте! Почти сигурно е че приживе сте успели да засегнете деликатните му чувства и сега духът му ще ви подири сметката. Надеждата ви е че друг може да е сгафил повече и Скорпионът да погне първо него.

Стрелец

Внимание! Земетръсна зона

Това предупреждение е за преминаващите покрай мястото за вечен “покой” на Стрелеца в гробищния парк. Понеже даже и в след смъртта нямат почивка - това не е възможно при Стрелците, те се въртят в ковчега като пумпал, създават вибрации, от които е възможно да се зародят процеси в земните маси. В този смисъл къде по-удачно би било Стрелецът да се кремира и урната да бъде прикрепена на покрива, където да служи като ветропоказател.

Козирог

Песента му бе изпята

Целият надгробен надпис всъщност гласи “Песента му бе изпята, но мелодията остава навеки в сърцата.” Това е признание за това, че дори и през живота си да е бил кошмарен певец, Козирогът не е бил безличен певец. Оставил е неизличими следи върху психиката и паметта на своите роднини, приятели, колеги, деца и внуци. Другото послание на тази епитафия е, че дори на пет ракии Козирогът умее да довършва песните докрай.

Водолей

Стъпвай тихо, тук спи гений

Понякога просто се налага в тази епитафия да бъде вмъкната още една думичка, непосредствено преди думата “гений”. По усмотрение на близките тя може да е или “неосъществен”, или “непризнат”. Иначе е ясно, че Водолеят непременно ще бъде гений. За да бъдат отбелязани оригиналният характер и уникалната му личност, може гробът да се оборудва с уредба с датчик за движение, така че да засвирва я Моцарт, я Григ, когато някой заблуден човек мине.

Риби

Той следваше мечтите си

За Рибите животът е един сън, а смъртта - събуждане. От този вид събуждане, когато се сепваш: “Боже, успал съм се и съм изпуснал екскурзията!” Прекарват будното си време в мечтания как ще живеят един ден, каква любов ще имат, какво признание ще получат. Дори да настъпи такъв ден, те са толкова унесени, че пропускат да го забележат. И така за Рибите хем можем да напишем една красива епитафия, хем да не излъжем много.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп