Ерата Зизу - 7 трофея за 99 мача

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane lifts the trophy after Real Madrid won the UEFA Champions League final football match between Juventus and Real Madrid at The Principality Stadium in Cardiff, south Wales, on June 3, 2017. / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE

Зинедин Зидан, старши треньорът на „Реал“ (Мадрид), е пред мач №100 начело на клуба. Това ще се случи при гостуването на „Хетафе“ от 8-ия кръг на Примера дивисион в събота.

За 649 дни, в които французинът работи на „Сантяго Бернабеу“, успя да спечели почти всичко възможно. Липсва му само купата на Краля.

Зизу вдигна 7 трофея за 99 мача, след като смени Рафаел Бенитес на 6 януари 2016 година. Отличията, които допълнително украсиха и без това богатата витрина на клуба, са две Шампионски лиги, още толкова Суперкупи на Европа, Световно клубно първенство, златен медал от Примера дивисион и Суперкупа на Испания.

„Той принадлежи към изключителна група характери, избрани да бъдат един от нашите символи – се казва в специално съобщение на президента на клуба Флорентино Перес по повод предстоящия юбилей. - Имах привилегията да привлека Зинедин Зидан през 2001 година в клуба на живота му. Тогава бях убеден, че той трябва да е наш футболист по същия начин, по който и сега знаех, че Зидан е правилният човек за треньор на отбора. Зизу има трудната задача да прави стотици милиони фенове по света щастливи и уверени, че нашият тим е в сигурни ръце. Той пристигна тук, за да остане завинаги с нас и неговата страст за „Реал“ ще ни помогне да продължим да сбъдваме мечтите си.“

А под ръководството на Зизу „кралският“ клуб записа серия от 40 поредни мача без поражение, както и успя да изравни серията на бразилския „Сантос“ от 74 последователни срещи, в които отбелязваше поне по един гол. Спечели и 12 поредни домакинства. Всички тези рекордни цифри доказват, че французинът не е късметлия, а доказан тактик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят