Ердоган и Нетаняху отново си размениха остри реплики

Снимка: Архив

Турският президент Реджеп Ердоган отново размени остри реплики с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Ердоган в сряда нарече Нетаняху „потисник, който убива 7-годишни палестински деца.“ Ден по-рано израелският премиер написа, че турският президент е „диктатор“, предаде БНР.

На митинг в Анкара турският лидер нарече израелския премиер „обирджия“, напомняйки, че Бенямин Нетаняху и съпругата му Сара са подсъдими за корупция.Ердоган разкритикува и последните атаки на израелски заселници и силите за сигурност срещу комплекса на джамията „Ал-Акса“ в Йерусалим – третото най-свещено място за исляма.

По-рано турският външен министър Мевлюд Чавушоглу написа в „Туитър“, че насоченото срещу Ердоган изказване на Нетаняху е опит за промяна на дневния ред от обвиненията в корупция срещу Нетаняху.

Във вторник министър-председателят на Израел заяви, че е „шега“ „турският диктатор Ердоган да напада демокрацията в Израел, когато затворите в Турция са пълни с журналисти, съдии и десетки хиляди политически опоненти.“ По думите му е смехотворно „Ердоган, който извършва геноцид срещу кюрдите и окупира Северен Кипър“, да поучава Израел и въоръжените му сили за демокрацията и правилата за водене на война.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия