Ердоган и Путин обсъдиха в телефонен разговор последните събития в Палестина

Снимка: Архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин обсъдиха в телефонен разговор последните събития в Палестина, предаде ТАСС, позовавайки се на източник от турското президентство.

Двамата коментираха напрежението в региона, предизвикано от преместването на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, и факта, че палестинските демонстранти в ивицата Газа са били "цел на нападения".

Ердоган информира Путин за планираната извънредна среща на Организацията за ислямско сътрудничество на 18 май в Истанбул.

По-рано днес Ердоган разговаря по телефона с германския канцлер Ангела Меркел, с иранския президент Хасан Рохани, с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, с държавния глава на Индонезия Джоко Видодо, с президента на Судан Омар ал Башир, с които също обсъди събитията в Палестина.

По последни данни при сблъсъци с израелските сили на 14 май са загинали над 60 палестинци, а над 2800 са били ранени. Общо от 30 март, когато започнаха пограничните сблъсъци на палестинци с израелски войници, в района бяха убити най-малко 110 араби, а над 5000 бяха ранени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят