Ердоган: Моля Аллах да се смили над Наим Сюлейманоглу

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде специално изявление относно текущото състояние на трикратния олимпийски шампион във вдигането на тежести Наим Сюлейманоглу. Държавният глава на южната ни съседка съобщи, че легендарният щангист вече е изписан от интензивно отделение и чака за чернодробна трансплантация.

Президентът на Турция следи отблизо състоянието на Наим и на няколко пъти е звънял в болницата, в която се лекува щангистът, за да разбере подробности за състоянието му.

"Искам да напомня на целия свят за състоянието на Наим Сюлейманоглу, който от няколко дни е в болница заради цироза на черния дроб. Единственият му шанс е чернодробна трансплантация. Искам да съобщя това в деня преди националния ни празник. Моля Аллах да се смили над Наим", каза Ердоган на церемония в полицейската академия в Истанбул.

Държавният глава на Турция е наредил при необходимост веднага да бъде извършена трансплантация на черен дроб. Най-удачният донор за Сюлейманоглу е брат му Мухарем, а предложения да дадат своя орган, за да живее шампиона, има от Турция и България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа