Ердоган обвини свой съперник за президентския пост, че подкрепя тероризма

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини своя съперник за президентския пост Мухаррем Индже, че подкрепя тероризма, пише днес на първа страница проправителственият в. "Йени шафак".

Изказването на държавния глава е продължение на линията на критики към Индже, кандидат-президент на най-голямата опозиционна сила в страната - кемалистката Народнорепубликанска партия, заради неговата визита в затвора при кандидата на прокюрдска партия.

Вчера президентът говори на предизборни митинги в Мерсин и Хатай.

"Името на това не е демокрация, г-н Индже, това се нарича оказване на подкрепа за тероризма, оказване на подкрепа за терористите, това се нарича засилване на тероризма", заяви Ердоган.

Мухаррем Индже посети на 9 май в затвора бившия лидер на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) Селяхаттин Демирташ, който също е кандидат в президентските избори. Посещението беше част от серия подобни срещи със съперници на Индже за президентския пост, които той инициира в знак на вежливост, за да им пожелае късмет.

В президентските избори на 24 юни ще участват шестима кандидати - Ердоган, Индже, Демирташ, Мерал Акшенер от "Добра партия", Темел Карамоллаоглу - кандидат на ислямистката Партия на щастието и Догу Перинчек от Патриотичната партия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят