Ердоган ще посети Босна на 20 май

Снимка: Туитър, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъда на работно посещение в Босна на 20 май, по време на което ще разговаря на четири очи с председателя на председателството на Босна и Херцеговина Бакир Изетбегович, ще участва в разговори на делегациите на двете страни, както и в 6-ия конгрес на Съюза на европейските турски демократи, посочва в."Миллиет", като се позовава на съобщение на турското президентство.

Ердоган ще присъства на церемония в Международния университет в Сараево, на която ще му бъде присъдена титлата почетен доктор на университета.

По време на срещите на Ердоган в рамките на визитата се предвижда да бъдат обсъдени двустранните отношения между Турция и Босна и Херцеговина, развитията на Балканите, както и други регионални и международни въпроси.

Ердоган ще бъде почетен гост на 6-ия конгрес на Съюза на европейските турски демократи, който ще се състои в Олимпийската зала "Зетра" в Сараево, отбелязва вестникът. На конгреса, за който в Сараево ще пристигнат близо 20 000 души от западноевропейски и от балкански страни, се очаква да присъства и Бакир Изетбегович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа