Есенните празници на изкуствата продължават 28 дни до 18 октомври

Фестивалът на любителските фолклорни клубове „Маврудово хоро” е също част от 4-седмичната програма

За седма поредна година Община Асеновград организира Есенни празници на изкуствата, които ще продължат цели 28 дни, като ще започнат още този четвъртък – 21 септември, и ще продължат до 18 октомври. През тези 4 седмици изложбените зали в 55-хилядния град под Асеновата крепост ще бъдат изпълнени с художествени платна, Градската библиотека ще бъде домакин на редица литературни представяния, а музейните сгради ще отворят широко врати до 1 часа след полунощ в Нощта на музея на 21 септември.

Местното читалище „Свети преподобни Паисий Хилендарски” ще чества на 17 октомври своя 20-годишен юбилей, а петото издание на фестивала „Маврудово хоро” ще събере на 7 октомври любителите на фолклорните танци и музика от региона за шествие и надиграване.

Афишът на Есенните празници на изкуствата в Асеновград предлага куп събития още от първия ден – в четвъртък от 10.30 часа в Градската библиотека ще бъде представено електронно  помагало за библиотекари „Нови тенденции в управлението и услугите в обществените библиотеки в Испания и Финландия”, от 18 часа в Народно читалище „Родолюбие” ще са премиерата на книгата на Ангел Кроснев „В утробата на залъка” и откриването на изложбата на художника Владимир Кондарев.

По същото време започва и безплатен тур по маршрути, включващи исторически обекти, църкви и музейни сграда, с който ще бъде даден символичен старт на Нощта на музеите.  На 22 септември от 11:30 часа на площад „ Академик Николай Хайтов” в Асеновград започва празничен концерт на фолклорен ансамбъл „Капитан Петко войвода” по случай Деня на независимостта на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони