Ескейп стаите в Лъки Банско ви предизвикват!

Играли ли сте в ескейп стаи? Ако да - значи знаете каква емоция е и колко многобройни варианти са възможни. И сте готови да се впуснете - със семейството или приятели, и в тези атракции в Банско. Апартхотел Лъки Банско предлага две стаи със загадки - Стая "Хакер" и Стая "Египет". Ако досега не сте били приключенци в пъзел стая - опитайте. Гарантирано е: адреналин и забавление!

Тези развлекателни стаи за игри стават популярни по света преди 5-6 години и бързо се развиват. У нас навлизат преди около 2 години, сюжетите са различни в различни епохи. В Банско те тръгват със силен старт - с нещо уникално за страната ни. Стая "Египет" е първата у нас стая с трикове, направена за по-малки деца - между 4 и 12 г. Разбира се, децата трябва да бъдат придружавани от възрастни.

С Хакера в Банско ще трябва да се справят деца над 8 години и възрастни. Яко предизвикателство за тийнейджърите, нали?… Това е в кръга на шегата. Игрите са интересни и подходящи не само за тийнейджъри, а за всякакви възрасти.  За решаването на загадките не са необходими някакви специализирани познания или умения. Нито пък физическа сила, издръжливост и т.н. Нужно е логическо мислене, комбинативност за бърза реакция и решения при неочаквани ситуации. За един час трябва да съумеете да подредите "пъзела". Особено важно е да се разбирате с хората в екипа, защото играта е отборна. Ако всички сте "соло играчи" като орел, рак и щука, ще изгубите.

escape_room_luckybansko_02Принципът на играта е, че отборът бива заключен в стаята и за 60 минути трябва да намери начин как да излезе от нея. Високите технологии позволяват да се потопите в напълно реалистична обстановка. Както споменахме, тя може да е с най-различни сюжети, развиващи се в различни епохи. С "мозъчна атака"  на отбора трябва да разплитате загадките, да хващате подсказките, да избягвате капаните, грешните следи. Трябва да сте наблюдателни, да имате усет за времето и пространството. Както виждате - наистина е нужна екипна работа!

Макар и "напълно реално" да сте в паралелния свят, в крайна сметка не сте сами. Ставащото в стаята се следи с камери от екип на организаторите, който може да се намеси по всяко време. Включително и да прекъсне играта, ако пожелаете, и вие "да се върнете в нашия си свят" още преди да се изтекли 60-те минути.

И така, заключени със загадките на Египет… Древност, тайни, мистерии. Как ще намерите изхода от пирамидата сред многобройните лабиринти? Ще разгадаете ли замислите на мъдрите египтяни? Ще се справите ли с многобройните изненади?  Да - ако внимавате. А на излизане децата ще получат награди. Същото е и с "могъщия хакер", който ви очаква в Банско. Можете да "влезете" в леговището му и да го разбиете - да разгадаете какво планира и да го спрете.

Двете игри са доста различни като ситуации, но имат и много общо - нови изживявания със "спортен хъс", емоции, доказване с победа. И приключенска - защото сюжетите са доста екшън, и интелектуална - защото екипът се е доказал в мозъчната атака. Друго от нас няма да научите. Самите приключения не разказваме, защото трябва да останат тайна за всички участници.

А, да! За да сте сигурни, че ще успеете да се включите, регистрирайте се предварително на https://escapebansko.bg/bg/ И бъдете пред ескейп стаите в Апартхотел Лъки Банско 15 минути преди началото на играта. Там ще получите отговори на предварителните си въпроси!

Успех!

Повече за приключението може да научите на: https://escapebansko.bg/bg/information.html

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм