ЕС изрази пълната си подкрепа за френския народ след терористичното нападение

Официални представители от Европейския съюз изразиха пълната си подкрепа за френския народ във връзка със терористичното нападение във Франция, при което бяха убити трима души.

„Франция отново стана жертва на подъл и кървав акт, след като и по-рано тя бе удряна тежко от тероризма“, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време на пресконференция в Брюксел. „От свое име и от това на цялата Комисия, изразявам нашите чувства и пълната ни подкрепа за френските власти и френския народ“, подчерта той.

Според неговите думи, „борбата срещу тероризма е трудна и продължителна битка“. „Но, ще я водим заедно и ще я спечелим заедно“, уверен е Юнкер.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който е домакин на провежданата в момента среща на върха на ЕС, по време на същата пресконференция, също изрази пълната подкрепа на Съюза за Франция. „Следим отблизо ситуацията, докато стоим редом с Франция и нейния народ, напълно солидарни с тях“, заяви той.

Президентът на Франция Еманюел Макрон похвали бързата реакция на силите за сигурност и заяви, че ще се върне в Париж от Брюксел веднага след края на срещата на върха на ЕС, за да може да координира отговора на държавата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа