Етерични масла вдигат либидото

Миризмата е водеща при избора на партньор в леглото

Салвията успокоява и премахва тревожността

Непрекъснатият стрес, нездравословното хранене, хормоналният дисбаланс или определени лекарства са сред най-честите причини за пониженото либидо при мъжете и жените. Към "враговете в леглото" се причисляват още прекомерната употреба на алкохол, наркотици или кофеинови напитки.

Сред най-известните и едновременно приятни терапии за подсилване на сексуалното желание са ароматните процедури. Проучване на американски експерти от 2014 година изведе миризмата на салвия като мощен инструмент срещу симптомите на менопауза при жените. Установено е, че ароматът от градински чай действа като антидепресант и влияе положително на хормоните в организма, повишава либидото и създава настроение. Само 2-3 капки масло от салвия върху възглавницата са достатъчни за спокоен сън и изчезване на чувството за тревожност. Едновременно с това вана с аромат на салвия влияе положително върху нормализирането на кръвното налягане и дори благоприятства зачеването.

Комбинацията от розово масло и лавандула традиционно се използва като мощен афродизиак. Към ползите от миризмата на роза и лавандула се добавят още подмладяващият ефект и премахването на умората. Добавете няколко капки етерично масло в лосиона за масаж и ще усетите сами въздействието на ароматите.

Сред препоръчваните масла е и миризмата на иланг-иланг, която премахва чувството за тревожност, а специалистите го препоръчват срещу импотентност и фригидност. Ароматът на иланг-иланг е сред фаворитите между афродизиаците и дори 1-2 капки върху малка чаена свещ са достатъчни за спалнята.

В домашни условия може да опитате и ефекта от ароматен масаж с обикновено кокосово или бадемово масло, в което поставите 2 капки от иланг-иланг, 2 капки портокалово масло и 2 капки жасмин. Релаксиращият аромат на сместа изтрива почти светкавично умората и натрупания стрес, заличава чувството за тревожност и действа положително на либидото.

Тонизиращ и възбуждащ ефект предизвиква и ароматът на сандалово дърво. Вана с няколко капки от него помага при заличаването на бръчки, балансира храносмилателната и дихателната система, ободрява и успокоява.

20-1Въздействие

Джакомо Казанова е използвал тубероза

Жасминово масло помага при главоболие

Нотката на жасминово масло е сред най-често използваните аромати в парфюмерийната промишленост. Помага при главоболие, подобрява кръвообращението и действа като гориво за сетивата. Точно ароматът на жасмин, който се усеща в туберозата, е водещ при създаването на прочутия парфюм на Карл Лагерфелд – Chloe през 1975 година. Туберозата няма нищо общо с розата, а заради въздействието си върху обонянието, растението си е спечелило името „Кралицата на нощта”. Почти вълшебното му въздействие се приписва познато още на митичния любовник Джакомо Казанова, който използвал умело финия аромат. Пак сред общоизвестните истини е, че точно ароматите са водещи при избора на партньор в леглото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл