Ето какво ще е времето днес

И днес октомврийското слънце ще забави с още един ден трайното нахлуване на студа и съпътстващите го солени сметки за топло с максимални температури над 25 градуса в ранния следобед.

Над по-голямата част от страната, ще бъде слънчево с максимални температури между 22 и 27 градуса. До обяд на места по поречието на р. Дунав и в източните райони ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

Най-голяма температурна амплитуда ще изпитат жителите на Благоевград - цели 22 градуса, от минималните 5 до максималните 27 градуса днес. В Пловдив - от 5 градуса до 26 градуса максимално. В София живакът ще достигне отметката на 25 градуса, колкото и в Ямбол, в Бургас и Варна температурата ще стигне най-много до 20 градуса, съобщава НИМХ.

Преди обяд и по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде предимно слънчево. Максималните температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 14°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето