Ето какво ще е времето днес

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд отново ще се развива облачност и на места, главно в западните и северните райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, показва справка в сайта на НИМХ. Ще има условия за градушки. Максималните температури ще са между 27° и 32°, за София - около 28°.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места със слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 28° и 30°. Температурата на морската вода е от 21 на север от н. Калиакра, до 25-26 в южните райони. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето