Ето какво ще похапва Обама в Атина

Барак Обама е в Атина на двудневна официална визита. Невиждани досега мерки за сигурност превърнаха гръцката столица в истинска крепост. Над 4000 полицаи охраняват града, напълно са затворени всички пътища по маршрута на високопоставения гост.

Гръцкото издание "Вима" обръща внимание на менюто, с което ще бъде нагостен Обама на официалната вечеря в президентския дворец, домакинствана от премиера Алексис Ципрас.

Трапезата в чест на американския президент ще включва една от най-вкусните средиземноморски риби - Групер, както и скариди.

Вратовръзката няма да е необходим атрибут за вечерята, а заради отсъствието на Мишел Обама на вечерята няма да присъства и съпругата на гръцкия премиер. Извън листата на поканените са и гръцките политически лидери от опозицията.

Менюто за вечерята е било изготвено след запитване от страна на тайните служби дали има ястия, които американският президент не яде. Отговорът е бил, че Барак Обама яде всичко, пише още гръцкият вестник.

От съображение за сигурност полицията забрани всякакви демонстрации днес и утре до края на визитата. Въпреки забраната, два синдиката призоваха за протестна демонстрация тази вечер пред американското посолство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа