Ето колко ще ни струва издръжката на Президентството и Министерски съвет през 2019 г.

Депутатите определиха бюджета на двете ведомства

Депутатите приеха бюджетите на Президентството и Министерския съвет за 2019 г. Общо 102,3 млн. лева ще дадат данъкоплатците за издръжката на двете институции.

С бюджет от 7,3 млн. лв. ще разполага Администрацията на държавния глава. По-голямата част от сумата -  4,9 млн. лв., ще ппокрият разходите за персонал. Капиталовите приходи ще бъдат 200 хил. лв., като те ще отидат за придобиване на дълготрайни активи и основен ремонт.

95 млн. лева ще бъдат разходите на Министерски съвет през следващата година. За персонал се отпускат почти 59 млн. лева. Най-много средства ще се отделят за осъществяване на държавните дейности в страната- 27,2 млн. лева.

За ремонт и строителство на храмове и манастири ще се отпуснат 2,9 млн. лева. По 70 хил. лева са средствата за ремонт на молитвени домове на Католическата църква, на синагоги и на храмове на Арменската църква. С 1,2 млн. лева държавата ще подпомогне свещениците зад граница. 460 хил. лева се отпускат за ремонт и строителство на молитвени домове на Мюсюлманското вероизповедание.

Приходите в бюджета на Министерски съвет са в размер на 14,2 млн. лева. 10,1 млн. лева са приходите от собственост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България