Ето къде ще можем да видим папата (КАРТИ)

Snimka: Catholic News Service.

Часове остават до визитата на папа Франциск в България в неделя. Последни приготовления текат в София и Раковски, които Светият отец ще посети.

Утре големи части от центъра на столицата ще останат затворени или със специален пропускателен режим. От МВР са въвели засилени мерки за сигурност. Ще има специално създадени контролно-пропускателни пунктове.

В 10 часа сутринта папата ще бъде посрещнат на летището от премиера Бойко Борисов. Двамата ще разговарят на четири очи, като българския премиер ще дари светия отец с икона, омофор и кисело мляко.

След срещата с Борисов папата ще се отправи към президенството където ще се срещне с президента Румен Радев и представители на дипломатическия корпус.

Гражданите и гостите на София ще могат да присъстват на 3 основни събития от програмата на папа Франциск. Контролно-пропускателните пунктове за тях ще са отворени 3 часа преди събитието.

Две от събитията в София ще са на 5 май 2019 г.:

- в 13, 00 ч Светият отец ще произнесе неделната молитва „Царица небесна“ на площад „Свети Александър Невски“;

- в 16,45 ч на площад „Княз Александър Първи“ папа Франциск ще отслужи света литургия.

Третото събитие в София е на 6 май 2019 г.:

- в 18,15 ч на пл. „Независимост“ гражданите и гостите на столицата ще могат да присъстват на събитието за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България.

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „Пресвето сърце Исусово“ в 11,15 ч на 6 май 2019 г. За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

Всички желаещи да присъстват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след проверка на изградените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от посещението на папа Франциск е възможно да възникне временно затруднение в движението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България