Ето резултатите от бомбите над Югославия

20 години от операцията на НАТО при съседите

Драматичен скок на онкологичните заболявания на Балканите

Навършиха се 20 години от „демократичното“ изсипване на 15 тона обеднен уран над Сърбия. Ето какви са резултатите:

- Драматичен скок на онкологичните заболявания на Балканите, които са нараснали с 80%, като случаите в неизлечим стадий бележат ръст от 11%. Това пише в официален доклад на дружеството за борба с рака.

- Косово е инкубатор за джихадисти. Това пише в официален доклад на Европол.

Бомбардировките са извършени без съгласието на Общото събрание на ООН. В тях участват до 1200 самолета от САЩ, Великобритания, ФРГ и Холандия. За 78 дни са извършени повече от 37 хиляди бойни полета, 10 000 от които за бомбардировки и 2700 мисии срещу сръбската противовъздушна защита, по данни на Алианса. Атакувани са 900 цели с използване на повече от 21 хиляди тона взривни вещества - касетъчни бомби и ракети, в това число боеприпаси с обеднен уран.

Един от известните сръбски онколози - академик Слободан Чикарич, твърди, че НАТО е отговорна за смъртта на 10 до 18 хиляди сръбски граждани. И за още 15 до 30 хиляди новорегистрирани заболели от злокачествени тумори от 2001 до 2010 година в Сърбия в резултат на хвърлените бомби с обеднен уран.

Последици има и за участващите военни в операцията на НАТО. Адвокат Алексич твърди, че от рак са заболели 7600 италиански войници, от които 400 са починали. В показанията си пред съда италиански лекари заявиха, че болести са засегнали много италиански войници и тази патология се нарича „балкански синдром“. Те подчертаха, че лимфомът на Ходжкин е много често явление сред военни и цивилни, които са участвали в мисии на Балканите.

(От фейсбук)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения