Ето я най-издирваната от Европол българка

Полицейската организация с нова кампания - "Престъпността няма пол"

22 държави членки на ЕС подбраха едни от най-търсените жени, които да бъдат включени в тази кампания. Бегълците от закона са представени на уебсайта „Най-издирваните в Европа“ - www.eumostwanted.eu/crimehasnogender. Целта е да се привлекат възможно най-много посетители на сайта, защото опитът показва, че колкото повече очи видят търсените, толкова по-голям е шансът някой да постави последното парче от пъзела, което ще доведе до намирането и арестуването на издирван човек, съобщават от МВР.

Проверка в сайта показва, че най-издирваната българка извън закона е 51-годишната Радина Жечева. Тя е извършила поредица от измами между 2010 и 2011 г., като дала неверни обещания за осигуряване на работа в България и чужбина, използвайки подправени документи. Във всеки от 10-те случая на измами с нейно участие са присвоени големи суми пари и стоки от граждани и юридически лица.

Радина Жечева е осъдена на 5 години затвор за през 2018 година, но успява да избяга от правосъдието.

Ако разпознавате някои от най-търсените бегълци, можете да помогнете на полицията да направи Европа по-безопасна. Информацията може да бъде изпратена анонимно чрез уебсайта, директно до разследващите на национално ниво, които търсят беглеца, призовават от Европол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България