„Етър“ очаква пълни трибуни за мача с „Ботев“ в Търново

Футболният тим „Етър ВТ“ очаква пълни трибуни на стадион „Ивайло“ във Велико Търново за петъчния мач с „Ботев“ /Пловдив/. След двата поредни успеха над „Пирин“ /Благоевград/ и столичния „Славия“, „виолетовите“ посрещат „канарчетата“ в своето второ домакинство на „Ивайло“. Подкрепата на публиката е много важна, за да продължи „Етър“ успешната серия, извела отбора до 6-о място в Първа професионална лига.

За гарантиране на сигурността и безопасността на феновете, представители на местната власт, управата на клуба и органите на реда проведоха организационна среща, по време на която бяха набелязани няколко мерки. 100 полицаи и 45 частни охранители ще следят за реда преди, по време на и след футболната среща. В деня на мача подстъпите към спортен комплекс „Ивайло“ ще бъдат затворени за движение, заедно с паркинга и площада пред северния вход на стадиона.

Временната организация предвижда забрана за влизане на автомобили в следните участъци: Улица „Тодор Балина“ – от кръстовището с ул. „Йоновка“ до пресечката с ул. „Любен Каравелов“; ул. „Славянска“ – от кръстовището с бул. „Никола Габровски“ до пресичането й с ул. „Тодор Балина“; ул. „Филип Тотю“ – от кръстопътя с ул. „Славянска“ до пресечката с ул. „Бойчо Войвода“; ул. „Вела Благоева“ – в района на кръстовището с ул. „Славянска“. Рестрикцията ще важи за времето от 16,00 ч. до приключване футболната среща. За този период се възстановява двупосочното движение по улица „Йоновка“.

В работната среща участваха заместник-кметът на Велико Търново и председател на Управителния съвет на „Етър“ проф. Георги Камарашев, директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, представители на регионалните дирекции на полицията и пожарната, на частна охранителна фирма и на фен-клуба на „Етър“. С последните подобрения на стадион „Ивайло“ в настоящия и бившия сектор за гости е гарантирана както безопасността на феновете, така и невъзможността за срещи между агитките на домакините и на гостуващия тим.

По искане на футболен клуб „Етър“ билетите ще се продават на цена от 8 лева. По предложение на Община Велико Търново са въведени намаления за учащи /ученици, студенти, курсанти, кадети/ и пенсионери – за тях входът ще струва 4 лева. Децата до 7-годишна възраст влизат безплатно, при условие, че са с придружител.

С влизането си в елита „Етър ВТ” предлага вече и нова услуга на своите привърженици, които посещават мачовете, съобщиха от великотърновския клуб. На две места вътре на трибуните на стадион „Ивайло” има обособени бюфети, от които всеки може да си купи вода, студен чай, ядки и други продукти по време на мачовете. Идеята е със средствата да се подпомага детско-юношеската школа. Така например, за мача в Дупница с „Марек“, спечелен с 3:0, юношите пътуваха предния ден и нощуваха в града- домакин, като финансирането бе по тази линия.

Заради това от клуба уточняват, че за предстоящия мач на етърци срещу „Ботев” (Пловдив) на входовете при влизане няма да бъдат допускани зрители с бутилки минерална вода и бира.

Предприетата крачка във Велико Търново е добър пример, който може да бъде мултиплициран и по другите стадиони в елита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ