„Етър“ посреща „Левски“ на осветление за половин милион

За първи път след 18-годишна пауза „Етър“ (Велико Търново) ще приеме мач на осветление. „Болярите“ посрещат „Левски“ в неделя в мач от Първа професионална лига. За подобрението са платени почти половин милион лева от държавата.

В събота на митичния стадион „Ивайло“ бе пуснато захранването към новите трансформатори и трафопост „Спортист“ вече е под напрежение, съобщиха от ОП „Спортни имоти и прояви”.

48 часа трансформаторите ще работят на празен ход, а от понеделник започнаха 72-часовите проби, пише Sport-vt.com.

Първият мач на „Етър” на под прожекторите ще е именно срещу „Левски“. Осветлението става факт след проект, финансиран от Министерството на младежта и спорта, като обществената поръчка за възстановяването му бе спечелена от фирма за 411 000 лв. Стартът на работата бе на 17 август и поетия ангажимент е готова за 45 календарни дни.

Електрическото осветление на стадион „Ивайло” за първи път е изградено през пролетта на 1984 г., когато са поставени четирите огромни пилона край спортния комплекс. Първият мач, който „Етър” има удоволствието да играе на електрическо осветление, е на 8 май 1984 г., в който бие с 3:0 националния отбор на Малта.

Снимка: Sport-vt.com

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ