"Етър" търси втори нападател

Футболен клуб „Етър“ във Велико Търново търси втори нападател, за да окомплектова напълно отбора. Това обяви в сряда генералният мениджър на виолетовите Красимир Балъков.

Той съобщи, че 25 са състезателите на тима, в това число и трима вратари, с които в момента работят треньорите и ръководството като до момента са привлечени трима нови футболисти. Новите състезатели са Душан Младенович, Дани Младенов и Георги Пашов,. Амбицията на Балъков и ръководството на отбора е да се осигурят по двама играчи на всяка позиция. Той описа и профила на бъдещия нападател, но направи уговорката, че в момента поради ограничени финансови средства е много трудно да бъде привлечен такъв от българските футболисти.

„Ние търсим раздвижен нападател, който може да игразад гърба на Бадара, тъй като Бадара е таран, нападател, типичен централен нападател. Той трябва да бъде по качества малко по- различен от този, който имаме, и ако не намерим такъв човек ще останем с по -офанзивните ни халфове да играят тази роля, тъй като имаме доста хора които могат да играят на тази позиция“, коментира Балъков.

На 18 януари съставът на „Етър“ заминава за Стара Загора, където ще играе приятелски мач с „Верея“. Балъков каза, че гледа на контролата по- скоро като тренировка. Той даде добра оценка на подготовката в Дряново, където състезателите бяха на тренировъчен лагер. Ясни са вече датите на приятеулските срещи в Анталия, за където виолетовите ще отпътуват на 20 януари. На 23 януари е първият мач в Анталия с „Лех“- Познан, Полша, на 27 януари - с „Железничар“ Сараево, на 30 януари- със „Стумбрас“ – Литва, а на 2 февруари с „Люблен“, Любляна. На 10 февруари от 14 часа на стадион „Ивайло“ болярите ще се срещнат с „Литекс“, като срещата ще е „генерална репетиция“ преди началото на пролетния полусезон. Балъков съобщи още, че първата официална среща от първенството в Първа лига е със „Септември“ -. София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ