Ефективни присъди и глоби за двама, хванати в контрабанда на наркотици за над 3 млн. лв.

77 кг амфетамин и 7 кг марихуана трябвало да стигнат от Германия до Турция

По 5 години затвор и глоби от по 10 000 лв. получиха 25-годишна зооинженерка и търговец на коли, хванати в контрабанда на наркотици за 3,1 млн. лв.

25-годишната Л. Я. и 48-годишният И.И. са сключили споразумение с прокуратурата в Разград, което е одобрено от съда.

Крупната пратка, от 77 кг амфетамин и 7 кг марихуана, е транспортирана в тайник на „Фолксваген Джета”, натоварен на автовоз „Рено Мастер”. Наркотикът е поставен в укритието под задната седалка на колата в Германия, където имало посредник. Дрогата е трябвало да стигне до Турция, но при минаването на Дунав мост, е била засечена и информацията предадена на властите.

Автовозът е спрян на територията на град Цар Калоян, Разградско, през август миналата година. Шофьорът И.И., който бил нает от младата дама, е задържан, а в последствие и тя.

По делото е установено, че Л.Я. го е наела да транспортира забранената стока. Момичето било зооинженер, учело мениджмънт, но официално било безработно. То купило самолетни билети на шофьора, който вкарвал коли от Западна Европа. Пратила го в Мюнхен, където с посредничеството на турчин, била осигурена стоката и поставянето й в тайника, който бил заварен и се отварял с дистанционно.

Лишаването от свобода на двамата е при първоначален „общ режим”. Приспада им се периодът, в който и двамата са били зад решетките от август миналата година.

Държавата конфискува автовоза и колата с наркотиците, както и няколко телефона от двама. Те трябва да платят солидарно и 4 500 лв. разноски по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право