ЕVAнгелието на жената стана на 20 (СНИМКИ)

Списанието отпразнува рождения си ден с бляскаво парти

Галерия „Oborishte 5” събра 75 публикувани и непубликувани фотографии, които се продават с благотворителна цел, представени под формата на плакати

Равносметката е 240 броя, 50 000 страници и десетки хиляди фотографии

20 години номер 1 в България. 240 броя, 50 000 страници, десетки хиляди фотографии. Така накратко звучи историята на женското списание ЕVA, което отпразнува своята годишнина на бляскаво парти в столицата на 6 ноември. Клубът Once Upon a Time Библиотека събра много звездни гости, приятели и партньори на екипа. Там хостесите посрещаха хората с впечатляващи хартиени рокли, дело на учениците от гимназията за приложни изкуства „Свети Лука". Създадени от тях бяха и хартиените цветя, които украсиха атмосферата на партито, организирано с подкрепата на Pandora, Estee Lauder, Audi и Seewines. За доброто настроение на гостите допринесоха виртуозните изпълнения на дамския струнен квартет „Дестини” и талантливата певица Елена Сиракова.

„За мен най-ценното постижение за тези 20 години е приятелството с екипа. Всъщност екипът е този, който успя да направи списанието номер 1 в България и да задържи това ниво през всичките години”, каза пред „Труд” главният редактор на EVA Милена Попова. По думите й рецептата за успеха на списанието е човек да събере маниаци и да ги мотивира. „Правенето на едно такова издание трябва да бъде и забавление, и удоволствие, иначе не се получават нещата - нито с екселски таблици, нито ако се стремим да правим това само за пари”, добавя Попова. Тя сподели любопитния факт, че всичките подвързани броеве, излизали за тези 20 години, се събират в една стая с площ 40 квадрата. Част от този архив, пребогат с история, емоции, и уловени специални моменти „оживя” преди началото на партито в новооткритата галерия Oborishte 5 Gallery and Hall на ул. „Оборище”, а по-късно гостите преминаха по пътека, осветена в розово, водеща до Once Upon a Time Библиотека.

Новият дом на съвременното изкуство „Oborishte 5” събра една малка част от най-интересните кадри от EVA - 75 публикувани и непубликувани фотографии, които се продават с благотворителна цел, представени под формата на плакати с различни размери.

Събраните средства отиват за Фондация „Една от осем” на Нана Гладуиш, която помага на жени с рак на гърдата. Това е кауза, която списанието подкрепя вече три години. Събраните от тях средства до момента са около 50 000 лева, с които бяха купени мобилни ехографски апарати и беше осигурена работата на Розовия кемпер на фондацията, с който профилактичните прегледи стигат и до малките градчета на България.

Кампанията ще продължи и онлайн с подкрепата на платформата Plakat Kombinat, представяща съвременните български плакатисти. Всеки, които иска, може да купи плакат от изложбата и след края й на plakatkombinat.com и да подкрепи благотворителната кампания в полза на „Една от осем”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица