Жалбите срещу благоевградския кмет в съда са нередовни

Четирите жалби подадени в Административният съд –Благоевград с искане да се прекратят правомощията на кмета на Благоевград, са нередовни. Това постанови съдия Димитър Узунов от Административен съд-Благоевград. Той обаче даде тридневен срок пропуските да бъдат отстранени.

В мотитивите си магистратът посочва, че жалбата от лидерът на ГЕРБ Андрей Новаков не е придружена от документ за юридическа правоспоспобност.

Юристът Албина Анева от "МИР" не е представила пълномощно от партийния си председател.

Валери Смиленов и Илия Илиев съответно също не са приложили към делото документи за представителство на партиите им "Нова алтернатива" и "Свобода".

Припомняме, че първо сигнал срещу кмета Румен Томов бе подаден в Общинската избирателна комисия от досегашния градоначалник, който загуби избори Атанас Камбитов. Той сигнализира, че новоизбрания Томов не е отписал фирмата си и на практика е нарушил закона да няма действаща частна дейност.

На заседание Общинската избирателна комисия отказа да прекрати правомощията заради този юридически гаф на Томов. Но четири партии обжалваха решението в Административния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България