Жандармерия залови петричкия Ескобар (обзор)

Задържани са десетина заподозрени като наркодилъри

Обискирани са 7 къщи

Полицаи и жандармеристи атакуваха петричкото село Тополница и арестуваха 10-ина мъже по подозрение, че са дилъри на наркотици. Сред задържаните е и Огнян Атанасов, известен от над 20 години като наркобос с прякорите Тополнишкия и петричкия Ескобар.

Обискирани са седем къщи, но от полицията вчера отказваха информация по случая. Това е втора подобна акция за последните 2 месеца, след като през декември м.г. отново село Тополница бе блокирано и местни хора бяха задържани заради дрога.

Граничното благоевградско село с десетилетия се смята за Меката на наркотрафика към Гърция. През 1994 г. Огнян Атанасов е хванат да продава хероин в южната ни съседка и получава 18-годишна присъда. Четири години по-късно той успява да избяга от затвора “Касандра”. Остава на гръцка територия до 2003 г. и според тамошната полиция извършва още 11 престъпления.

Повече от 10 г. срещу петричкия Ескобар се водят две дела за наркотици и пране на пари. Заради висящите процеси, съдилищата отхвърлят исканията за екстрадицията му в Гърция. През 2016 г. обаче делата са спрени заради тежки мозъчни увреждания на Атанасов, получени от продължила над 20 г. употреба на обезболяващи лекарства бензодиазепини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право