Жандармерия и полиция пазят лозята край Септември и Белово

Жандармерия и полиция ще бранят съвместно лозята на територията на общините Септември и Белово от нападения на крадци като част от предприетите допълнителни мерки по опазване на селскостопанската продукция в Пазарджишкия регион, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив съвместно с колегите си от Районното управление в Септември патрулират от понеделник в зоните на лозовите масиви, като полицейско присъствие ще продължи до пълното приключване на гроздобера и докато не бъде прибран и последното гроздово зърно от лозята.

Съвместните патрули създават условия за нормалното и спокойно протичане на брането в лозовите масиви в районите на градовете Септември, Белово, Ветрен и селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Аканджиево, Мененкьово. Освен това органите на реда извършват проверки по всяко време на товара на МПС и каруци, установяват самоличността на лицата, следят за спазването на времето за пребиваване на хора в лозовите насаждения.

Извършва се и обход на пунктовете за изкупуване на грозде, както и за това дали арендаторите на имоти имат необходимите документи, удостоверяващи законното ползване на лозовите масиви.

Всички тези действия са продиктувани от ангажираността на органите на полицията за осигуряване на нормалното протичане на гроздобера, недопускане на престъпления и нарушения на обществения ред, допълни Мирослав Стоянов, говорител на Областна дирекция на МВР-Пазарджик .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България