Жекова с три награди за края на сезона

Шефът на родната федерация по ски Цеко Минев (вдясно) награди Мария Киркова и Веселин Цинзов за дълголетието им в спорта. А „Юлен“ и 101-ви алпийски полк получиха плакети за перфектната организация на световната купа в Банско.

Александра Жекова грабна три награди на стилна церемония по закриването на ски сезона в комплекс „Парадайз“, на която бе водеща заедно с Георги Бобев, зам.-председател на федерацията. За спортното си дълголетие най-добрата ни сноубордистка получи почетен плакет от шефа на родната централа Цеко Минев. На зимната олимпиада Пьонгчанг 2018 тя записа 4-ото си участие на игрите, на които завърши шеста. Сани бе удостоена и със значка на МОК за представянето си в Република Корея през февруари, като отличието й бе връчено от проф. Пенчо Гешев, зам.-председател на БОК. Националката и нейният баща и треньор Виктор Жеков получиха и подаръци от Мтел.

Водещата ни алпийка Мария Киркова и ски бегачът Веселин Цинзов също бяха отличена за за уникалните си кариери. В Пьонгчанг тя кара на 4-та олимпиада, а той на трета.

А с парични премии от Fibank си тръгнаха Алберт Попов, бронзов медалист в гигантския слалом от световното за младежи в алпийските ски, и неговият треньор Иво Борисов. Бонусите им бяха връчени от Илона Станева, директор “Маркетинг и реклама“ на банката.

Проектът „Научи се да караш ски“ тази година отбелязва 10-та годишнина. За този период 30 000 деца са получили първите си уроци в „белия“ спорт. Главният секретар на министерството Асен Марков получи от федерацията приз за изключителна подкрепа от страна на държавата.

По традиция бяха наградени и юбиляри. Сред тях бе и Иван Лебанов, първият ни медалист от зимни игри Лейк Плесид 80, който чества 60-годишнина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт