Жельо Бойчев: Отдаването на летището на турска фирма е пробив в националната сигурност

Жельо Бойчев

Процедурата по отдаването на Летище София на концесия за период от 35 години трябва да бъде спряна и окончателното решение за аерогарата да бъде взето от следващото правителство, заявиха днес в парламента от БСП.

Социалистите са на мнение, че правителство в оставка не може да се занимава с толкова важен въпрос.

Сред кандидатите за концесията се спрягат две турски фирми – TAV, която участва самостоятелно и „Лимак”, която влиза в състезанието заедно с руската „ВТБ Капитал” и швейцарската „Флугхафен Цюрих”.

Депутатът Жельо Бойчев заяви, че „отдаването на националното летище на турска фирма за нас е пробив в националната сигурност”. „Това е може би цената за подкрепата на г-н Ердоган за Цецка Цачева на последните избори“, допълни народният представител.

„Молим настоящия министър, както след това и служебния да прекрати тази процедура“, посочи той. По думите на народния представител, ако процедурата не бъде прекратена, това ще се счита като поредната сделка на това отиващо си правителство. „Това е поредното предаване на националните интереси. Това е може би цената за подкрепата на г-н Ердоган за Цецка Цачева на последните избори“, обясни Жельо Бойчев.

„В чл. 99 на настоящия бюджет е записано като приходи от концесията и какво трябва да се прави с тях, затова считаме и поставяме този въпрос в бюджетната процедура“, каза още народният представител от „БСП лява България“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България