Жельо Бойчев: Ще поканим премиера в комисията за ЧЕЗ

Премиерът Бойко Борисов ще бъде поканен да бъде изслушан във временната парламентарна комисия, която проучва приватизацията и планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп в България. Това обяви пред журналисти председателят на комисията Жельо Бойчев.

"Следващото заседание на комисията е във вторник. Ще изпратя писмо до министър-председателя Борисов с покана за участие в Комисията с оглед на декларираното от него намерение за участие на българското правителство в тази сделка", каза Бойчев.

Днес депутатите изслушаха представители на Министерството на финансите, на ДАНС и на ДАР по отношение не сделката.

„Да информира (Бойко Борисов - бел.ред.) членовете на комисията какви са аргументите, довели до това решение и по какъв начин евентуално ще бъде реализирано участието на държавата в тази сделка. Като втора точка сме предвидили изслушване на КЕВР", обясни Бойчев.

Миналата седмица изпратих писмо до Иван Иванов с искане за цялостна информация относно извършените регулаторни проверки в дружества на ЧЕЗ в България, издадените констатирани нарушения и наказателни постановления, както и процедурата по отнемане на лиценз на едно от дружествата на ЧЕЗ, добави той и посочи, че ролята на регулатора също е много коментирана в тази сделка и очаква доста въпроси към него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика